Åka till universum?

Jag har länge funderat på vad som egentligen finns ute i rymden, har inte ni det?

Om man tänker sig att man ska flyga ett rymdskäpp alldeles ensam och landa på månen tillexempel, så måste de ju vara extremt vackert med alla stjärnor som syns. På månen finns det ju inga störande lampor eller utebelysningar. Så då kan man ju se allt helt klart. Att se precis vart alla stjärnbilder är och vilka de är.
När jag ser Cassiopeia (W) ser jag även ibland själva vintergatan som går precis bakom den stjärnbilden. 
 

Tänk om det finns andra levande varelser på en annan planet som vi inte har en aning om att de finns!
De har nu upptäckt någonting som sänder radiosignaler från uttrerymden, de tror att de kan vara utomjordingar eller liknande som försöker att ta kontakt med oss.


Som i filmen ET är det en rymdvarelse som landar på jorden med sina vänner. Men ET är så nyfiken att han går för långt bort från rymdskäppet så han blir kvarlämnad på jorden.
Han hittar en människa som blir hans vän och det första han säger är; 'ET phone home'.

Vad tycker ni om att åka till rymden och utforska universum?


Ha en skitbra sista april alla GLADA =)   PEACEEE!


Är vännerna annorlunda när man är med vissa personer?

Ja, det är helt klart sant att de är!

Jag märker det hela tiden. Som tillexempel när jag är med en av mina vänner kan hon vara jätte snäll och lite mer berömmande än vad hon vanligtvis brukar vara. Då kan man nästan säga vad som helst utan att hon ska komentera det med något konstigt dumt ord eller mening.
Om man sitter med varandra och pratar och en annan kompis kommer, som både är kompis med mig och henne, så kan dom börja snacka om någonting och jag kanske säger någonting då och ibland får ett svar som;
'Vafaan, låter det där verkligen vettigt för dig eller?!, du tänker så jävla sjukt ibland alltså!'

Även fast det är så där är det märkligt roligt att se det och veta att det blir totalt annorlunda när någon annan kommer och försöker trycka ner en tillexempel. Det är så himla KUL att de inte vet att jag vet att de är så märkbart annorlunda!

Ibland kan man fråga sig varför man kasnke blir så. Vissa kanske inte ens märker att de blir mer så att dom vill vara mer än den andra på något sätt.Kolla på den här bilden; Det syns så typiskt att de kan verka så jävla coola!
Tycker ni det verkar vara något speciellt med dessa killar?
Eller tycker ni att de bara försöker att imponera på varandra?JAPP, ni får ha en bra kväll! Nu ska jag plugga lite till!    PEACEEE!!


Är det sant att man kan flyga?

Jo, visst är det sant alltid!
Jag flög idag!

Idag när jag va på skolan på den sista rasten efter Mattematiken så gungade jag och mina kompisar på en konstig gunga som man står i som är böjd och gungar fram och tillbaka, upp och ner. 
Så stod jag på ena sidan och alla andra vännerna på andra sidan. Så räknade vi till tre och sen hoppade de hårt och snabbt så jag FLÖG upp på stående armar på handtagen och sedan tippade över och flög en kort stund innan jag landade med ryggen på andra sidan på, där man står.
Precis då fick jag nog en svart lucka för ja minns inte att ja landade på den och jag hade inte ont alls!
Men roligt var det!

---------------------------------------------


Men visst skulle det vara härligt att kunna flyga hur långt som helst och utan oro. Att flyga uppe bland molnen, de fluffiga sockervadd liknande molnen! (BTW: Oj vad gott det skulle vara med sockervadd nu!)
   Men visst, det har ju funnits människor i historien som kommer helst ifrån Grekland som har testat att flyga. Det gick inget vidare, ska jag säga er. Men tillslut lärde de ju sig att man inte kan flyga utan vingar eller flygblad. Så de satte på sig fjädrar och testade om de kunde flyga. Det gick ett tag, men inte så långt som de hade hoppats på. Så de testade att flyga med pappvingar, men de va ingen höjdare!
   Långt efter, kanske några tusen år, fick de ideën att sätta propellrar på en cykel (efter de hade uppfunnit de första flygplanen). Det gick! Men de blev ju besvikna när de inte kunde flyga med bara armar.


---

Själv tycker jag att grekerna var ganska roliga och väldigt osmarta enligt det men för övrigt var de ju en höjdare på mattematik och TAL!


Sanningen: Om man verkligen vill så kan man flyga, om man inte klarar det har man för liten tro och inte vill tillräckligt för att det ska kunna gå!

Okej, men nu ska jag sova så ha en trevlig natt alla! PEACEE!Dröm eller verklighet?

Ibland kan man ju dröma så otroligt roliga och knepiga drömmar, men man kommer ibland inte ihåg dem efter några sekunder efter man har vaknat. Det kan vara så irreterande om de va någon riktigt bra dröm som man vill berätta men man kommer knappt ihåg hälften.
   Jag har haft en del roliga drömmar på sistonde, de har ibland handlat om att man flyger i tomma intet, med mystisk musik i bakrunden och kan vara tecknat i vissa "scener". Det är en  skoj dröm!

Igår natt drömde jag:
Att jag träffade en kille i Brunflo som va hemlös och bodde på en picknick-filt framför storvägen. Vi hade aldrig setts i drömmen, i alla fall inte pratat. Vi gav tydligen varandra romantiska blickar och senare i drömmen satt vi båda på filten.
Rätt som det var kom en scen med mig och han upp i närbild, och det syndes knappt vad vi gjorde egentligen.
Men tydligen så hade jag gått fram och tillbaka hemmifrån mig och filten och berättat för mina vänner som var hemma hos mig vad vi gjorde! Vet ni vad jag sa i drömmen att vi gjorde?!

"JAG SÖG UPP HANS TUNGA!, DEN ÄR DÄR!"


Snacka om wierd dröm alltså! Det värsta är att den här killen går på min skola + att vi brukar få sånna där långvariga ögonkast åt varandra, så det förvärrade ju bara drömmen ännu mer!

----------------------------------

Ibland kan man önska sig att drömmen vore sann, men den där va ju lite läskig och de önskar ja inte att det skulle hända i verkligeheten!

Vad drömmer du?


Verklighet och drömmar kan man villa blanda ihop, om man tillexempel drömmer att man är väldigt rik men i verkligheten är man fattig så man knappt kan köpa bröd. Att man drömmer att man flyger och skulle vilja kunna göra det på riktigt!Nu ska jag sova, så god natt, och DRÖM SOM BARA DEN I NATT!! För det ska jag göra!!
Hej då!! PEACEE!!


"Cooling" eller "nörd" i klassen?

I grundskolan/gymnasiet finns det en massa olika grupper mellan klasserna, som tillexempel "fjortis" och "pluggis". Dessa "coolingar" i klassen framstår som populära medans de andra lite blygare håller sig undan dem och inte hörs så mycket.
   Okej, nu ska jag ta upp några olika och berätta lite vad jag tycker om var och en:

Fjortisar - De gör nästan allt för att få uppmärkasamhet och gör sig själv dum inför  andra för att verka trög och inte förstå någonting alls! Visst är det okej för mig att gör så för mig bryr det ju inte, de förstör ju bara för sig själva. Förut sa man att de bar alldeles för mycket smink, men ja vet inte om man är fjortis för man bär för mycket, för jag använder ju också det. Men ja skulle nog bli nöjdare om de kunde hålla lite mer saker för sig själva än att skrika det i hela korridorerna.

Pluggisar - De kallas ibland för det om de andra tycker att man pluggar alldeles för mycket än vad man behöver. "pluggisar" kan tolkas som smart, men kanske pluggar dom hårt för att försöka få upp sitt betyg, de är en bra start inför gymnasiet, brukar min mamma säga till mig.
   Man kan även vara en festis fast man jobbar hårt med skolan, men alla andra i klassen kanske bara inte förstår det.

"Stekesh" - Ibland kallad för stekare. De umgås ofta med fjortisarna, som jag fattar det, De är ungefär samma sak som fjortisar fast man är kille. Man kanske kan säga att de betyder samma sak med olika namn och kille/tjej. Om man borrtser från sminket vill säga.

Nördar - Det finns oftasst också nördar i klassen som man brukar kalla "WoW-nörd" om man spelar World of Warcraft. Men nördar finns i flera olika former, fjortisar är också nördar! SMS-nörd tillexempel. Ärligt talat bryr jag mig inte vilka som är vad och inte.

De som inte bryr sig - Av dessa "populära" brukar de kallas tråkiga och "de som alldrig gör någonting!" Men egentligen; Hur faan kan de veta det?! Tror dom verkligen att de vet va vi gör på helgerna eller på loven?, Nej de tror ja faktiskt inte! Vi kan ha lika kul som de har fast utan det där onödiga dåliga "uppmärksamhetsfraser".

Ramdom picture*

Det syns ganska väl hur denna klass äär konstruerad.Ha en god kväll! PEACEE!


Bi- eller Homosexuellaitet?

Att vara bi- eller homosexuell vid 14 - 18 år är det ganska vanligt att de håller det för sig själva och inte vågar berättade det för någon. Men jag ska säga vad jag tycker om dem som är Homosexuell att:
   Att vara det tycker jag är väldigt vackert egentligen, jag tycker inte att man är annorlunda på något sätt som man inte borde bli kallad för det. Jag säger att det är helt naturligt och ganska vanligt i den åldern. 
  
Många skulle kunna vara det fast de egentligen inte vill eller vågar för sig själv ens. Jag säger bara om att om du är det ska du kankse tänka dig att berätta för en som du litar på absolut upp till 100%!

Jag ska inte vara blyg att säga att det skulle kanske vara något att testa, men ja vet kanske inte riktigt hur jag ska börja det och med vem i så fall...

Är du bi- eller homosexuell?
Va inte rädd att berätta för någon, glöm inte det!Sov gott alla glada, gonatt! PEACEE!


Celibat?

Tror man ibland att man skulle kunna leva i celibat? Hmm, ja jag kanske skullee kuna tänka mig det men jag är inte riktigt säker än på om jag verkligen vill göra det. För ibland skulle man ju inte kunna klara av att ha någon nära en och bara ligga och mysa, men om man tar ett steg längre, hmm det blir nog ingenting av för mig.
   Att leva i celibat betyder att man lever och inte bor tillsammans med någon och inte har sex alls! Jag har läst i någon tidning "Klick" att U.S.A stjärnan Lady Gaga lever i celibat och hon tycker att det är helt okej.

Lady Gaga!


Okej då, jag ska erkänna jag skulle kanske nog inte kunna klara av att leva i celibat om jag ska vara totaly honest!

God natt folket! Peaceee!


2012 eller 2030?

Vad kommer egentligen att hända 2012 och 2030? Jag har funderat på det jätte länge och jag har egentligen aldrig fått ett bra resultat, men jag har sett olika program på Tv:en om detta. De säger att på 2012 kommer jorden att förstöras av naturkatastrofer, enligt de 5000 år gamla Mayafolken.
Men vetenskapen säger att jorden kommer att förstöras av en enorm asteroid genom att månen kommer att åka längre bort genom åren, så då kan den inte beskynna oss från dessa kometer och asteroider.
   Jag är född 1994 och jag hoppas att jag kommer att uppleva detta, det skulle ha varit en stor upplevelse att få vara med om det. 
asier om det kommer det att vara så här att jorden kommer att träffas av en jätte asteroid och sedan kommer jorden att dela sig i två delar och jag skulle vara precis där den delade sig och så skulle jag ramla ner där, och det skulle kännas som att falla i oändligheten. Hur häftigt skulle inte det vara egentligen?!
Men antagligen kommer den inte att dela sig i två delar, utan om den kommer att träffas av en asteroid kommer det givetvis splittras i flera triljoner bitar, om inte fler.

Men den stora frågan är om det verkligen ens kommer att hända. Jag menar, tidigare har de ju sagt att "Då är jordens tid för undergång inne!", men det har aldrig blivit av. Samma sak med Jehovas vittnen "!994 är jorden undergång, 1997... 1999... 2003...2006".


 

Is it true or not?

!Man kan se program om detta på: Discovery Channel, Narural Geografic Channel och Tv4 Fakta.


Ha en trevlig kväll!


RSS 2.0