Ledsen!

Jag är hemskt ledsen, jag kan inte få in bilderna på bloggen just nu. Jag antar att jag får göra det när jag kommer hem tror jag... Hoppas att det är okej för er? Vanja?

Ses på lördag, kankse...

PEACEE!!

Hotell Frukost!

Hej och godmorgon Stockholm! En underbr dag för Grönalund, inte så soligt, lite mulet så där, helt perfekt! Hoppas att dedt inte blir regn bra, annars kan det få vara som det är just nu.

Vi har nyss kommit in på vårt rum från den fantasktiska hotellfrukosten. Ni kommer tt få se lite hur det ser ut, och va jag åt.
Vi håller på att förbereda oss för en busstur, nr 76:an, till en gatta som jag glömt vad den heter just nu, och sen ska vi ta en promenad till hamnen där vi ska köpa en Grönalund biljett!Här kan man ta Sallat och diverse.Detta är Ägg, Bacon & Äggröra!Min tallrik!, Äggröra och Bacon! GOTT! ( Tog även en macka med salami på och nägra Vattenmelon bitar )

Nu ska jag skynda mig ner till de andra som väntar på mig!
Ha det Bäst!

PEACEE!

Fika, varningstriangel, Hotell, Middag & Böter?!

Nu har vi äntligen kommit fram till hotellet, Scandic Ariadne. Vi har idag varit med om ett antal hinder både under resan och vid hotellet. Ni kommer nu att få en snabbrepris på hur dagen har varit för oss.

Efter vi har åkt ett tjugotal mil kommer vi fram till ett fikaställe vid namn Gnarp. Christin hade gjort underbart goda salami & Brie- smörgåsar.

Det fick bli två bilder eftersom Ronny ville att jag skulle vara  med på kort.Jag hittade en gunga att sitta i, men....... Jag fastnade i gungan och behövde hjälp med att ta mig ur den!!!Ronny satte sig i en gunga breved. Han ser lite rolig ut med dessa stora skor!Jag var tvungen att ta kort på de underbara fantastiska sagolika Stackmoln som svävade över oss med stil, MEN tillbaka till verkligheten!!

När vi var i Södra Gävle jävlades bilen med oss för andra gången idag! Hjulena på bilen var dåligt åtdragna att det lät som att de skulle åka av om vi åkte längre. Vi stannade och sprang ut och satte ut varningstriangeln och stod och vinkade på bilar för vi ville att de skulle stanna och hjälpa oss.
Som tur var stannade någon efter tiotal bilar. Han hade inte den fäljkors som passade till vår bil, så Christin fick åka med honom till en gård som de frågade om de fick låna en. Det tog ett ganska bra tag så vi som stannade kvar vid bilen tog ännu en fika.Stannade och tog fika.Ronny står vid varningstriangeln.Jag blev livrädd för en geting som jagade mig fram och tillbaka!!Äntligen framme vid hotellet!!, efter en lång väntan på att bilen skulle fungera normalt!Detta är Entrén! Jag tyckte att den var super vacker! Ännu vackrare blev den när vi insåg att det inte var plastväxter!Här checkar vi in vid resensionen.Detta är den roliga törnrosa-trappan!Det fanns hissar också som tur var, med härlig utsikt över vattnet och båtarna...Utsikten från hissen.Våran Svit!! Det finns två sängar och en bäddsoffa (som jag ska sova i), en helväggspegel, tv, och stort utkiks fönster...Utsikt från hotelrummet!Jag tog att passa på att testa spegeln!Ronny, Jag & Mamma totalt nöjd med rummet!

Efter att ha kollat in rummen blev vi hungriga och hittade en pizzeria precis i närheten.
Jag och Julia tog en PastaKycklingSallad, Linnea en Ost&Skink Paj, Ronny och Cjristin en Pizza och Mor en Pan-Pizza med vitlök i.Gott med mat efter en sådan dag!

När vi hade ätit klart åkte vi upp till rummen och när vi var i hissen såg vi något gult papper på framrutan på bilen! Vi sprang ner och kollade vad det var. Det var en P-böter!!! Det stod att vi hade parkerat på en handikapp-parkering! Vi visste inte riktigt om man fick stå där men vi antog att man fick det, och vi frågade även personalen på hotellet om det var en handikapp-parkering där, men de sa att man kunde stå där för de fanns bara en enda sådan parkering så vi lät bilen stå kvar där.... Efter vi hade fått Bötern frågade vi en gång till en annan personal vid resensionen hur det låg till egentligen. Hon sa samma sak, att det bara fanns en HK-parkering.
Mamma ska ringa nummret som stod på lappen och fråga varför i hela världen de inte har satt skylten på ett bättre ställe och att vi blev totalt lurade av både personalen och den dåliga ditsatta skylten!Skylten sitter mittemellan en parkering, hur ska man veta vart man kan stå?

Nu ska jag sova, för imorgon ska vi kliva upp i tid så vi kan gå på Grönalund!!! Himla kul!!
Ha det bäst!!

PEACE!!


ON THE ROAD AGAIN!

Detta är det första inlägg som jag skriver vad jag håller på med. Jag kommer göra det nu i veckan för Vanja ville följa med oss via min blogg på vår semester till Stockholm/Kålmården.
Med "OSS" medar jag; Jag, Ronny, Mamma Marre, Julia, Linnea & Christin.

Vi klev upp klockan fem i morse och drog ut alla sängkläder ur sängen och åt frukost, fixade mig lite och nu bär det iväg på en långresa ner till Stockholm.
När vi kommer fram till stockholm ska vi checka in på ett hotell vid namn Scandic Ariadne, tre kilometer ifårn Grönalund, som vi ska till i morgon.
Efter Stockholm ska vi iväg till Kålmårdens Kamping, som vi har hyrt en stuga på sex pers. DÄr ska vi åka på safarin och så klart gå runt på själva Zoo't.

Ni ska få följa med oss på bilder och lite text genom vår resa! Läs och njut, ha det bra där hemma!!Mamma & Ronny packar in i bilen. Lägg märke till mammas min, hon immiterar killen från "Ingen bor i skogen" med rosa byxor när han säger " HALLLAÅÅÅW!!! "...Jag & Ronny valde att sitta längst bak i den enorma 9:o plats buss. Mamma kallar den för " RÖDA FARAN "...Efter vi hade packat klart våga väskor, åkte vi ner till Rosenlundsvägen 43 och hämtade upp Linnea, Christin & Julia...And here is " THA DRIVA " ... Mor får börja köra röda faran, efter ett tag kanske Christin får ta över ratten så får mor vila lite....

Klockan är nu 7.10 am, och jag är lite trött, ni får nu vänta på nästa inlägg som jag tror jag kommer lägga in ikväll. Så ta er i ackt! Missa inte nästa avsnitt av " The Joyful holiday With Two Happy Families! "

NU ska jag sova lite tror jag. Ha det bra!

PEACEEE!!

Universum, är det verkligen oändligt?!

Det är en fråga som många forskare och civilapersoner frågar sig varje dag! Frågorna om universum tar aldrig slut. Det låter hemskt, men sanningen är att utvecklingen av forskningen har inte gått så pass långt än att man kan ta reda på vad den mörka materian är för något.

Detta är ett väldigt intressant ämne tycker jag! Jag funderar ofta på, när jag står ute på balkongen vid midnattsmörker, om universum har ett slut eller inte. Det är ett enormt stort projekt, och forskarna längtar tills den nya teleskopet med 20 m2 lins och bästa skärpa.


Kan ni tänka er att det finns några biljoner mer stjärnor lika stor som vår sol, på 695 500 km i radie?, och även större! Vid dessa andra stjärnor skulle det möjligtvis kunna finnas planetsystem som liknar vårt! Det finns många teorier om det finns ännu en planet som jorden, Tellus, med eget liv.
Forskarnas Voyager 1 och 2 är på väg ut i Heilosfären, långt bortom vårt solsystem, och försöker att finna fler planeter i vår galax, Vintergatan. Än så länge har inte några rymdsonder gått utanför galaxen, men tekniken tar inte slut än på ett tag!

Några av mina frågor, innom Universum:

* Är Universum verkligen oändligt?
* Finns det fler planeter med liv?
* Kommer tekniken att gå så långt att vi kan resa ut i rymden till andra planeter?
* Hur länge kommer Tellus att vara okej att leva på?
* Om det dör en stjärna nära vårt solsystem, vad händer då?
* Är Mars någonting att se fram emot?
* Vad kommer hända om det blir jordens undergång?

Endast ett litet antal frågor som är svåra att ge svar på.Kommentera väldigt gärna frågor till mig så kan jag svara på dem så gott jag kan!
Några frågor som skulle kunna vara möjliga att svara på, helst några fakta frågor om ni vill ha mer fakta om det fantastiska Universum vi lever i...

Ge mig er version av universum!

Ha en trevlig dag, och funderna på hur liten egentligen du är jämfört med den "Oändliga" rymd. PEEACE!!

Nagareboshi Gin, info - Part 2

Jag återkommer med denna historia...

RSS 2.0