Allergi? Kanske... nej!

Har du trott att du har varit allergisk, fast du egentligen aldrig försökt att övervinna det?
Det gjorde jag! I hela mitt liv har jag blivit tillsagd att jag är allergisk och börjat trott på det, men det kan ju vara så att man växer ifrån det så säga.

Om man har trott att man har varit allergisk hela sitt liv, coh nästan alldrig varit näare ett djur på det sättet som om man bor hos det, hur kan man då veta att man är värkligen jätte allergisk?
För när man har varit eller är bara lite känslig för djur så kan man få utslag eller någon form av astma anfall när man är i närheten av dem, och då är det ju klart att man går därifrån och undviker dem mer än gärna för att slippa det. Men man kan nog kanske övervinna den allergin genom att man umgås med dem en lite längre tid och kanske kan vänja sig eller få kroppen att förstå att det inte är något som den behöver vara attackerande emot. 

Gör så här: Anta att du är allergisk mot katter. Bosätt dig i minst två veckor hos en bekant med exempelvis fyra katter, och se vad som händer i slutet av veckorna. Om man inte är för känslig så borde de funka ganska bra att få kroppen att förstå att det är okej.

OBS! Bör inte testas om man brukar få stora astma anfall vid djurs närhet!!

Jag har nu bott hos min syster med fyra katter och en hund i en vecka nu, och ska bo här i två veckor till! Jag brukar få något litet nysanfall eller utslag i form av exem, men det känns som om kroppen har vänjt sig vid denna miljö på denna vecka.Va försiktig om du ska testa detta i början, för man vill väl inte nysa ihjäl dig!!!

Nej, nu har jag glass som tittar på mig med valpögon så ja måste nog sluta skriva
Ha det gött!   PEACEE!!


Kommentarer
Postat av: Tusan!

Det där med allergi har jag också funderat mycket på. Känns det bra så umgås jag med djur å känns det inte bra så försöker jag undvika. Känns mest logiskt. Tror inte på nån slags "tröskel" som man kan trilla över om man utsätter sig för djur för länge. Jag funkar jättebra med djur vissa dagar å sämre andra. Varför? Det undrar jag också.

2010-06-23 @ 09:18:42
URL: http://nogg.se/tusan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0